Šiuolaikinių fermentų panaudojimo pieno produktų gamybai projektas

MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ NAUJOVĖS PIENO PERDIRBIME

Kauno technologijos universiteto Maisto institutas kartu su POKYČIŲ VALDYMAS  įgyvendino projektą „Šiuolaikinių fermentų panaudojimas tradicinių bei naujų pieno produktų gamybai ūkiuose ir mažose įmonėse“, kurio metu parengta metodika, pagal kurią atlikti parodomieji bandymai šalies ūkininkų ūkiuose ir mažose pieno perdirbimo įmonėse, surengti pasidalijimo patirtimi renginiai – lauko dienos, informaciniai seminarai.

Seminarų ir lauko dienų metu ūkininkai ir dirbantieji mažose pieno perdirbimo įmonėse buvo supažindinti su maisto mokslo ir technologijų naujovėmis, šiuolaikinių fermentų panaudojimu tradicinių ir naujų pieno produktų gamyboje ūkiuose ir mažose įmonėse, pristatyti pieno ir pieno produktų su sumažintu laktozės kiekiu gamybos ypatumai, reikalavimai higienai ir saugai.

Projektas finansuotas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonės „Profesinio mokymo ir informavimo veikla“ veiklos sritį „Žemės ir miškų ūkio veiklos ir žemės ūkio produktų perdirbimo ūkyje mokslo žinių ir inovacinės praktikos sklaida“.