APIE PROJEKTĄ
Kauno technologijos universiteto Maisto institutas kartu su POKYČIŲ VALDYMAS įgyvendino projektą „Biologinių metodų taikymas mėsos produktų gamybai ūkiuose ir mažose įmonėse užtikrinant mėsos produktų saugą ir kokybę“ , kurio metu parengta metodika, pagal kurią buvo atlikti parodomieji bandymai šalies ūkininkų ūkiuose ir mažose mėsos perdirbimo įmonėse, suburtos pasidalijimo patirtimi grupės. Taip pat buvo surengti pasidalijimo patirtimi renginiai – lauko dienos, seminarai, baigiamoji konferencija.
Parodomųjų bandymų metu buvo demonstruojamos biologinių metodų panaudojimą numatančios brandintos jautienos, brandintų vytintų kiaulienos bei kiaulienos – jautienos dešrų technologijos. Siekiant prailginti naudojant biologinius metodus pagamintų saugių aukštos kokybės mėsos produktų vartojimo trukmę, išlaikyti jų aukštą biologinę bei padidinti pridėtinę vertę, parodomojo bandymo metu bus demonstruojamos pažangios brandintos mėsos džiovinimo (sublimavimo būdu) bei žematemperatūrinio terminio apdorojimo (sous vide) technologijos.
Apie mus rašo
ORGANIZUOTI RENGINIAI ŪKININKAMS
1. Seminarai ir lauko dienos
Seminaro ir lauko dienos programa:
- Maisto saugos požiūriu mėsoje galintys būti pavojingiausi patogeniniai mikroorganizmai, jų savybės, galimi prevencijos metodai
- Pažangios biologinių veiksnių taikymo technologijos, įgalinančios užtikrinti mėsos gaminių saugą, gerinti jų kokybę bei padidinti pridėtinę vertę
- Bakteriofagų panaudojimo privalumai bei galimybės užtikrinant mėsos gaminių bei pusgaminių (ypač brandintų bei vytintų) mikrobiologinę saugą
- Apsauginės bakterijų kultūros, efektyviai slopinančios enterobakterijas mėsos pusgaminiuose ir gaminiuose bei pagerinančios šių produktų skonines savybes
- Pažangios džiovintų šaltyje bei termiškai apdorotų žemesnėje nei virimo temperatūroje mėsos pusgaminių technologijos, jų ypatumai bei privalumai
Seminarų ir lauko dienų datos ir vietos:
- 2020-02-10 Plungės r. sav. (9.00-12.00)
Plungės paslaugų ir švietimo pagalbos centras
V. Mačernio g. 29, Plungė
- 2020-02-11 Marijampolės sav. (9.00-12.00)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P.Butlerienės g. 3, Marijampolė
- 2020-02-11 Marijampolės sav. (13.00-16.00)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P.Butlerienės g. 3, Marijampolė
- 2020-02-12 Klaipėdos r. sav. (9.00-12.00)
Klaipėdos rajono švietimo centras
Kvietinių g. 30, Gargždai
- 2020-02-12 Klaipėdos r. sav. (13.00-16.00)
Klaipėdos rajono švietimo centras
Kvietinių g. 30, Gargždai
- 2020-02-13 Varėnos r. sav. (9.00-12.00)
Varėnos švietimo centras
J. Basanavičiaus g. 9, Varėna
- 2020-02-13 Varėnos r. sav. (13.00-16.00)
Varėnos švietimo centras
J. Basanavičiaus g. 9, Varėna
- 2020-02-14 Šilalės r. sav. (9.00-12.00)
Šilalės r. sav. administracijos Pajūrio seniūnija
Dariaus ir Girėno g. 33, Pajūrio mstl., Šilalės r.
- 2020-02-14 Šilalės r. sav. (13.00-16.00)
Šilalės r. sav. administracijos Pajūrio seniūnija
Dariaus ir Girėno g. 33, Pajūrio mstl., Šilalės r.
- 2020-02-17 Ignalinos r. sav. (9.00-12.00)
Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
Atgimimo g. 20, Ignalina
- 2020-02-17 Ignalinos r. sav. (13.00-16.00)
Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
Atgimimo g. 20, Ignalina
- 2020-02-18 Raseinių r. sav. (9.00-12.00)
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
T. Daugirdo g. 7, Raseiniai
- 2020-02-18 Raseinių r. sav. (13.00-16.00)
Raseinių rajono Ariogalos gimnazija
Vytauto g. 94, Ariogala, Raseinių r.
- 2020-02-19 Biržų r. sav. (9.00-12.00)
Biržų švietimo pagalbos tarnyba
Vytauto g. 32, Biržai
- 2020-02-19 Biržų r. sav. (13.00-16.00)
Biržų švietimo pagalbos tarnyba
Vytauto g. 32, Biržai
- 2020-02-20 Pakruojo r. sav. (9.00-12.00)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis
- 2020-02-20 Pakruojo r. sav. (13.00-16.00)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis
- 2020-02-21 Elektrėnų r. sav. (9.00-12.00)
Elektrėnų švietimo paslaugų centras
Rungos g. 5, Elekrėnai
- 2020-02-21 Elektrėnų r. sav. (13.00-16.00)
Elektrėnų švietimo paslaugų centras
Rungos g. 5, Elekrėnai
2. Projekto baigiamoji konferencija
Projekto baigiamosios konferencijos programa:
8:45-9:00 | Registracija |
9:00-9:10 | Sveikinimo žodis |
9:10-10:10 |
Mėsos produktų gamybos ypatumai Tomas Brazauskas, Kauno technologijos universitetas |
10:10-10:30 |
Mėsos produktų degustacija Tomas Brazauskas, Kauno technologijos universitetas |
10:30-11:00 | Kavos pertrauka |
11:00-11:20 |
Mėsa mūsų mityboje: skirtingų mėsos rūšių privalumai ir
trūkumai Giedrė Bumblienė, Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras |
11:20-11:50 |
Maisto pramonės pokyčiai dr. Antanas Šarkinas, Kauno technologijos universitetas |
11:50-12:10 | Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veiklos ypatumai siekiant sveikų maisto produktų Agnė Šlekonytė Juškienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamentas |
12.10-12.30 |
Mėsos produktų sauga dr. Raimondas Narkevičius |
12:30 | Diskusija |
Projekto baigiamosios konferencijos data ir vieta
2020-02-27 Klaipėdos g. 138, Panevėžys
REGISTRACIJA
Norėdami užsiregistruoti į projekto renginius spauskite žemiau esantį mygtuką „Registruotis“ ir užpildykite dalyvio registracijos anketą. Gavę Jūsų anketą apie registracijos patvirtinimą informuosime per 48 val.
KONTAKTAI
Parašykite mums arba paskambinkite, jei turite klausimų ar tiesiog norite pasidomėti Jums aktualiais klausimais. Mes sieksime kaip galėdami greičiau Jums atsakyti ir pagelbėti.
Tel. 8 700 40025
info@musuprojektai.lt