Inovatyvūs mėsos konservų gamybos būdai ūkyje
Kauno kolegija kartu su POKYČIŲ VALDYMAS įgyvendina projektą „Inovatyvūs mėsos konservų gamybos būdai ūkyje“, kurio tikslas yra užtikrinti ilgalaikį mėsos šviežumą, yra konservavimas (lot. conservare – išlaikyti, apsaugoti, išgelbėti). Mėsos konservavimo tikslas – sunaikinti mikroorganizmus arba sustabdyti jų dauginimąsi bei audinių fermentų veiklą. Tai pasiekiama vadovaujantis abiozės, anabiozės ir cenoanabiozės principais.
Aukšta temperatūra naikina mikroorganizmus, sandarumas apsaugo produktą nuo žalingo išorinės aplinkos poveikio. To rezultatas – mėsos konservus, tinkamus maistui, galima išlaikyti pakankamai ilgai.
Mėsos konservai, pagaminti ūkiuose ar namų sąlygomis, skiriasi nuo pramoniniu būdu paruoštų, savo sudedamosiomis dalimis ir vartotojui būtų patrauklūs dėl mažesnio kiekio ar visai nenaudojamų maisto priedų, tirštiklių ar kitų sveikatai nepalankių medžiagų. Mėsos konservų mitybinė vertė priklauso nuo maistinės vertės rodiklių, kuriuos apibūdina baltymų, riebalų, angliavandenių, azotinių ir neazotinių ekstraktinių medžiagų, vitaminų, fermentų bei mineralinių medžiagų kiekiai. Vertingiausia mėsos dalis yra baltymai. Jie nulemia mėsos maistinę vertę, turi įtakos fiziniams ir cheminiams rodikliams bei pokyčiams technologinio proceso metu. Maistinė baltymų vertė priklauso nuo to, kiek jų aminorūgščių sudėtis tenkina organizmo poreikius. Mėsos konservai turtingi baltymais, juose, nepaisant apdorojimo aukšta temperatūra, išlieka visos aminorūgštys, dalis vitaminų.
Vykstant gyvūninio maisto gamybos procesui lieka daug maistingų, iki galo nepanaudotų žaliavų, jos utilizuojamos. Šiuo darbu būtų siekiama, kad visos vertingos mėsos dalys būtų kiek galima efektyviau panaudotos, gaminant mėsos konservus ir taip išnaudojant visas žaliavas.
Apie mus rašo
Kalvotoji Žemaitija
Šilutės naujienos
Lazdijų reklama
RENGINIAI ŪKININKAMS
1. Seminarai ir lauko dienos
Seminaro ir lauko dienos programa:
- Mėsos ir kitų žaliavų parinkimas konservų gamybai;
- Pagrindiniai technologiniai procesai konservų gamyboje, taikant beatliekes technologijas;
- Mėsos konservų gamybos technologiniai procesai;
- Mėsos konservų kokybės ir saugos reikalavimai, ženklinimas, juslinė analizė.
Seminarų ir lauko dienų datos ir vietos:
2022-03-14 Kauno m. (9.00-12.00)
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras
Taikos pr. 133, Kaunas
2022-03-14 Kauno m. (12.15-15.15)
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras
Taikos pr. 133, Kaunas
2022-03-15 Klaipėdos r. sav. (9.00-12.00)
Buivydų Eko ūkis
Skardupės g. 9, Medsėdžių k., Klaipėdos r. sav.
2022-03-15 Klaipėdos r. sav. (12.15-15.15)
Buivydų Eko ūkis
Skardupės g. 9, Medsėdžių k., Klaipėdos r. sav.
2022-03-16 Alytaus m. sav. (9.00-12.00)
Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka
Seirijų g. 2, Alytus
2022-03-16 Lazdijų r. sav. (14.00-17.00)
Lazdijų švietimo centras
Seinų g. 1, Lazdijai
2022-03-17 Joniškio r. sav. (9.00-12.00)
Joniškio rajono švietimo centras
Melioratorių a. 14, Joniškis
2022-03-17 Pakruojo r. sav. (14.00-17.00)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis
2022-03-18 Marijampolės sav. (9.00-12.00)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P. Butlerienės g. 3, Marijampolė
2022-03-18 Vilkaviškio r. sav. (13.00-16.00)
Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras
J. Basanavičiaus a. 7, Vilkaviškis
2022-04-25 Ukmergės r. sav. (9.00-12.00)
Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba
Klaipėdos g. 17, Ukmergė
2022-04-25 Panevėžio r. sav. (14.00-17.00)
Panevėžio rajono švietimo centras
Beržų g. 50, Panevėžys
2022-04-26 Utenos r. sav. (9.00-12.00)
Utenos regioninis profesinio mokymo centras
Aukštaičių g. 5, Utena
2022-04-26 Utenos r. sav. (12.15-15.15)
Utenos regioninis profesinio mokymo centras
Aukštaičių g. 5, Utena
2022-04-27 Plungės r. sav. (9.00-12.00)
Plungės paslaugų ir švietimo pagalbos centras
V. Mačernio g. 29, Plungė
2022-04-27 Telšių r. sav. (14.00-17.00)
Telšių švietimo centras
S. Daukanto g. 35, Telšiai
2022-04-28 Kelmės r. sav. (9.00-12.00)
Kelmės švietimo pagalbos tarnyba
Vytauto Didžiojo g. 110, Kelmė
2022-04-28 Šilalės r. sav. (14.00-17.00)
Šilalės švietimo pagalbos tarnyba
Nepriklausomybės g. 1, Šilalė
2022-04-29 Šilutės r. sav. (9.00-12.00)
Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacija
Plytinės g. 4, Armalėnų k., Šilutės r. sav.
2022-04-29 Šilutės r. sav. (12.15-15.15)
Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacija
Plytinės g. 4, Armalėnų k., Šilutės r. sav.
2. Projekto baigiamoji konferencija
Projekto baigiamosios konferencijos programa:
/…../
Projekto baigiamosios konferencijos data ir vieta
- 2022-09-16 Kauno m. sav. (9.00-12.00)
Kauno mokslo ir technologijų parkas
Breslaujos g. 3B, Kaunas
REGISTRACIJA
Norėdami užsiregistruoti į projekto renginius spauskite žemiau esantį mygtuką „Registruotis“ ir užpildykite dalyvio registracijos anketą. Gavę Jūsų anketą apie registracijos patvirtinimą informuosime per 48 val.
KONTAKTAI
Parašykite mums arba paskambinkite, jei turite klausimų ar tiesiog norite pasidomėti Jums aktualiais klausimais. Mes sieksime kaip galėdami greičiau Jums atsakyti ir pagelbėti.
Tel. 8 700 40025
info@musuprojektai.lt