MOLIŪGO PANAUDOJIMO GALIMYBĖS MITINĖJE KONDITERIJOJE
Kauno kolegija kartu su POKYČIŲ VALDYMAS įgyvendina projektą „Beatliekių technologijų naudojimas, siekiant gerinti užaugintos produkcijos perdirbimą daržininkystės ūkiuose“, kurio tikslas yra skatinti ūkininkus naudoti beatliekes technologijas, siekiant gerinti užaugintos produkcijos perdirbimą daržininkystės ūkiuose.
Dažnai kalbama apie saugių ir konkurencingų žaliavų ir produktų „nuo lauko iki stalo“ gamybos vystymą, tačiau trūksta praktinių patarimų, kaip tai sėkmingai būtų galima išspręsti. Šiuo metu tiek įprastiniuose, tiek ekologiniuose ūkiuose auginamos produkcijos asortimentas darosi įvairesnis: pradedama plačiau auginti mažiau populiarias daržoves, tačiau vertingesnes mitybiniu aspektu ir pasižyminčias funkcinėmis savybėmis. Šiai grupei galima priskirti įvairių rūšių ir veislių moliūgus, kurie technologinėmis ir maistinėmis savybėmis nenusileidžia plačiai paplitusioms daržovėms, bet ir jas pralenkia.
Vykstant augalinio maisto gamybos procesui lieka daug maistingų, iki galo neišnaudotų žaliavų, jos utilizuojamos. Šiuo darbu būtų siekiama, kad visos vertingos moliūgų vaisių dalys būtų kiek galima efektyviau panaudotos, gaminant kvietinius gaminius – brioche kepinius. Gaminant brioche kepinius, panaudojus įvairias moliūgų dalis, bus siekiama sumažinti cukraus kiekį, suintensyvinti produkto spalvą bei skonį, tešlos ruošimo metu eliminuoti pridėtinius skysčius (pvz. vandenį), suintensyvinti produkto aromatą, išgauti tinkamą tekstūrą bei prailginti produkto galiojimo laiką. Todėl labai svarbu moksliškai pagrįsti moliūgų panaudojimo galimybes, įvertinant tausojančių technologijų inovatyvumą, sukurti naujos kartos natūralius produktus, pasižyminčius išskirtinėmis bioprotektorinėmis savybėmis.
Apie mus rašo
Joniškio dienos
Šilutės naujienos
Kalvotoji Žemaitija
Kalvotoji Žemaitija
RENGINIAI ŪKININKAMS
1. Seminarai ir lauko dienos
Seminaro ir lauko dienos programa:
- Moliūgų veislių pasirinkimas maisto produktų perdirbimui;
- Pagrindiniai technologiniai procesai perdirbant moliūgus, taikant beatliekes technologijas;
- Prancūziškų bandelių gamybos technologiniai procesai;
- Esminiai sprendimai moliūgų produktų panaudojimo, gaminant brioche bandeles;
- Moliūgų produktų, prancūziškų bandelių kokybės ir saugos rodikliai, juslinė analizė.
Seminarų ir lauko dienų datos ir vietos:
- 2020-01-20 Elektrėnų r. sav. (9.00-12.30)
Elektrėnų švietimo paslaugų centras
Rungos g. 5, Elektrėnai
- 2020-01-21 Pakruojo r. sav. (9.00-12.30)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis
- 2020-01-22 Biržų r. sav. (9.00-12.30)
Biržų švietimo pagalbos tarnyba
Vytauto g. 32, Biržai
- 2020-01-23 Marijampolės sav. (9.00-12.30)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P.Butlerienės g. 3, Marijampolė
- 2020-01-24 Ignalinos r. sav. (9.00-12.30)
Ignalinos rajono savivaldybės viešojo biblioteka
Atgimimo g. 20, Ignalina
- 2020-01-27 Varėnos r. sav. (9.00-12.30)
Varėnos švietimo centras
J. Basanavičiaus g. 9, Varėna
- 2020-01-28 Šilalės r.sav. (9.00-12.30)
Šilalės r. sav. administracijos Pajūrio seniūnija
Dariaus ir Girėno g. 33, Pajūrio mstl., Šilalės r.
- 2020-01-29 Klaipėdos r. sav. (9.00-12.30)
Klaipėdos rajono švietimo centras
Kvietinių g. 30, Gargždai
- 2020-01-30 Plungės r. sav. (9.00-12.30)
Plungės paslaugų ir švietimo pagalbos centras
V. Mačernio g. 29, Plungė
- 2020-01-31 Raseinių r. sav. (9.00-12.30)
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
T. Daugirdo g. 7, Raseiniai
2. Projekto baigiamoji konferencija
Projekto baigiamosios konferencijos programa:
09:45-10:00 | Registracija, pasitikimo kava |
10:00-10:10 | Sveikinimo žodis dr. Ingrida Kraujutienė |
10:10-10:45 | „Kur link ritasi pasaulis arba inovacijos keičiančios būtį“ dr. Monika Petraitė, Kauno technologijos universitetas (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
10:45-11:30 | „Maisto pramonės tendencijos“ dr. Ingrida Kraujutienė, Kauno kolegija (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
11:30-11:45 | Pietų pertrauka |
11.45-12.30 | „Moliūgų veislių auginimo ir panaudojimo ypatumai“ dr. Aušra Šimonėlienė, Kauno kolegija (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
12:30-13.15 | „Maisto sauga arba kodėl svarbu plauti rankas“ Ervydas Juodišius, maisto saugos konsultantas (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
13:15-13:30 | Kavos pertrauka |
13:30-14:15 | „Maisto technologijos ir etninis paveldas“ Žydronė Žarskienė, Kauno kolegija (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
14:15-15:00 | „Liofilizuotų vaisių ir daržovių poveikis gliukozės kiekiui kraujyje“ dr. Rasa Volskienė, Kauno kolegija (praktiniai užsiėmimai dirbant grupėse) |
15:00 | Diskusija |
Projekto baigiamosios konferencijos data ir vieta
- 2020-09-25 Kauno m. sav. (10.00-15.00)
K. Petrausko g. 26, Kaunas
REGISTRACIJA
Norėdami užsiregistruoti į projekto renginius spauskite žemiau esantį mygtuką „Registruotis“ ir užpildykite dalyvio registracijos anketą. Gavę Jūsų anketą apie registracijos patvirtinimą informuosime per 48 val.
KONTAKTAI
Parašykite mums arba paskambinkite, jei turite klausimų ar tiesiog norite pasidomėti Jums aktualiais klausimais. Mes sieksime kaip galėdami greičiau Jums atsakyti ir pagelbėti.
Tel. 8 700 40025
info@musuprojektai.lt