Naujos kartos grūdų produktų gamybos projektas

NAUJŲ TECHNOLOGIJŲ TAIKYMAS GRŪDŲ PRODUKTŲ GAMYBOJE

Kauno technologijos universiteto Maisto institutas kartu su POKYČIŲ VALDYMAS  įgyvendino projektą „Mokslo ir inovacijų panaudojimas naujos kartos grūdų produktų gamybai ūkiuose ir mažose įmonėse“. Įgyvendinant projektą buvo parengta metodika, pagal kurią atlikti parodomieji bandymai šalies ūkininkų ūkiuose ir mažose kepyklose, surengti pasidalijimo patirtimi renginiai – lauko dienos, informaciniai seminarai, parengtos rekomendacijos ūkininkams.

Viešinimo renginių metu ūkininkai buvo supažindinti su naujomis grūdų paplotėlių ir javainių gamybos technologijomis. Naujos technologijos skatina panaudoti vietines žaliavas (grūdus, vaisius, uogas), o taip pat didina produktų biologinę vertę bei praplečia grūdų produktų asortimentą.

Projektas finansuotas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonės „Profesinio mokymo ir informavimo veikla“ veiklos sritį „Žemės ir miškų ūkio veiklos ir žemės ūkio produktų perdirbimo ūkyje mokslo žinių ir inovacinės praktikos sklaida“.