Vytintų mėsos gaminių gamyba, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas
Kauno kolegija kartu su POKYČIŲ VALDYMAS įgyvendina projektą „Žemės ūkio produkcijos perdirbimo skatinimas gaminant mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas“, kurio tikslas yra skatinti ūkininkus gaminti mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas. Parodomųjų bandymų metu ūkininkams bus pademonstruota kaip galima gaminti mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius naudojant itin mažai maisto priedų, kad galutinė produkcija būtų sveikatai palankesnė ir patrauklesnė galutiniam vartotojui.
Maisto pramonėje siekiant sumažinti maisto gaminių užterštumą mikroorganizmais naudojamos įvairios cheminės medžiagos (rūgštys, benzoatai, sorbatai ir kt.). Cheminės medžiagos dėl nuodingų priemaišų sukelia pavojų vartotojų sveikatai ir ne visada apsaugo nuo atsparių mikroorganizmų padermių išsivystymo. Todėl maisto pramonėje vis labiau didėja poreikis sumažinti sintetinių priedų vartojimą arba juos pakeisti natūralios kilmės maisto priedais.
Augaluose esantys eteriniai aliejai tradiciškai naudojami liaudies medicinoje, maisto pramonėje, kosmetikoje ir farmacijoje kaip natūralios, aplinkai nekenksmingos medžiagos, slopinančios bakterijų, mikromicetų bei mielių augimą. Eteriniai aliejai kaip biologiškai aktyvios medžiagos gali būti dedami į maisto gaminius, siekiant apsaugoti nuo gedimo ir taip prailginti jų galiojimo trukmę
Apie mus rašo
Kalvotoji Žemaitija
Šilutės naujienos
Lazdijų reklama
RENGINIAI ŪKININKAMS
1. Seminarai ir lauko dienos
Seminaro ir lauko dienos programa:
- Mėsinių galvijų išpjaustymas ir paruošimas vytintiems gaminiams;
- Eteriniai aliejai ir jų panaudojimas;
- Mėsos gaminių vytinimas panaudojant eterinius aliejus;
- Vytintų jautienos su eteriniais aliejais kokybės ir saugos reikalavimai;
- Vytintų mėsos gaminių galiojimo terminai, ženklinimas, juslinė analizė.
Seminarų ir lauko dienų datos ir vietos:
2024-02-05 Plungės r. sav. (9.00-12.00)
Plungės paslaugų ir švietimo pagalbos centras
V. Mačernio g. 29, Plungė
2024-02-05 Skuodo r. sav. (13.30-16.30)
Skuodo informacijos centras
Vytauto g. 9, Skuodas
2024-02-06 Pakruojo r. sav. (9.00-12.00)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis
2024-02-06 Pasvalio r. sav. (13.30-16.30)
Pasvalio rajono savivaldybės administracija
Vytauto Didžiojo a. 1, Pasvalys
2024-02-07 Raseinių r. sav. (9.00-12.00)
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
T. Daugirdo g. 7, Raseiniai
2024-02-07 Jurbarko r. sav. (13.30-16.30)
Jurbarko švietimo centras
Dariaus ir Girėno g. 120A, Jurbarkas
2024-02-08 Ukmergės r. sav. (9.00-12.00)
Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba
Klaipėdos g. 17, Ukmergė
2024-02-08 Molėtų r. sav. (13.30-16.30)
Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba
Vilniaus g. 44, Molėtai
2024-02-09 Marijampolės sav. (9.00-12.00)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P. Butlerienės g. 3, Marijampolė
2024-02-09 Lazdijų r. sav. (13.30-16.30)
Lazdijų švietimo centras
Seinų g. 1, Lazdijai
2. Projekto baigiamoji konferencija
Konferencijos „Geroji patirtis gaminant vytintus mėsos gaminius panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus“ programa
08:45-09:00 | Registracija, pasitikimo kava |
09:00-09:15 | Sveikinimo žodis Žydronė Žarskienė, Kauno kolegija |
09:15-10:00 | Gyvūninio maisto gamybos ir saugos sistemos bendrieji reikalavimai Inga Pupelienė, Kauno kolegija |
10:00-10:45 | Vakuumas ir modifikuota atmosfera vytintos jautienos pakavimui dr. Dalė Šumskienė, Kauno kolegija |
10:45-11:00 | Kavos pertrauka |
11:00-11:45 | Mėsos mikrobiologinė tarša ir jos prevencija, dr. Jurgita Mikašauskaitė-Tiso |
11:45-12:15 | Diskusija |
Projekto baigiamosios konferencijos data ir vieta
2024-05-02 Kaunas (9.00-12.15)
Tech-Park Kaunas
Breslaujos g. 3B, Kaunas
REGISTRACIJA
Norėdami užsiregistruoti į projekto renginius spauskite žemiau esantį mygtuką „Registruotis“ ir užpildykite dalyvio registracijos anketą. Gavę Jūsų anketą apie registracijos patvirtinimą informuosime per 48 val.
KONTAKTAI
Parašykite mums arba paskambinkite, jei turite klausimų ar tiesiog norite pasidomėti Jums aktualiais klausimais. Mes sieksime kaip galėdami greičiau Jums atsakyti ir pagelbėti.
Tel. 8 700 40025
info@musuprojektai.lt