Vytintų mėsos gaminių projektas

Vytintų mėsos gaminių gamyba, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas

Kauno kolegija kartu su POKYČIŲ VALDYMAS  įgyvendina projektą „Žemės ūkio produkcijos perdirbimo skatinimas gaminant mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas“, kurio tikslas yra skatinti ūkininkus gaminti mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius, panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus ir ištraukas. Parodomųjų bandymų metu ūkininkams bus pademonstruota kaip galima gaminti mažai technologiškai paveiktus mėsos gaminius naudojant itin mažai maisto priedų, kad galutinė produkcija būtų sveikatai palankesnė ir patrauklesnė galutiniam vartotojui.

Maisto pramonėje siekiant sumažinti maisto gaminių užterštumą mikroorganizmais naudojamos įvairios cheminės medžiagos (rūgštys, benzoatai, sorbatai ir kt.). Cheminės medžiagos dėl nuodingų priemaišų sukelia pavojų vartotojų sveikatai ir ne visada apsaugo nuo atsparių mikroorganizmų padermių išsivystymo. Todėl maisto pramonėje vis labiau didėja poreikis sumažinti sintetinių priedų vartojimą arba juos pakeisti natūralios kilmės maisto priedais.

Augaluose esantys eteriniai aliejai tradiciškai naudojami liaudies medicinoje, maisto pramonėje, kosmetikoje ir farmacijoje kaip natūralios, aplinkai nekenksmingos medžiagos, slopinančios bakterijų, mikromicetų bei mielių augimą. Eteriniai aliejai kaip biologiškai aktyvios medžiagos gali būti dedami į maisto gaminius, siekiant apsaugoti nuo gedimo ir taip prailginti jų galiojimo trukmę

Apie mus rašo

Kalvotoji Žemaitija
Šilutės naujienos
Lazdijų reklama

RENGINIAI ŪKININKAMS

1. Seminarai ir lauko dienos

Seminaro ir lauko dienos programa:

  • Mėsinių galvijų išpjaustymas ir paruošimas vytintiems gaminiams;
  • Eteriniai aliejai ir jų panaudojimas;
  • Mėsos gaminių vytinimas panaudojant eterinius aliejus;
  • Vytintų jautienos su eteriniais aliejais kokybės ir saugos reikalavimai;
  • Vytintų mėsos gaminių galiojimo terminai, ženklinimas, juslinė analizė.

Seminarų ir lauko dienų datos ir vietos:

2024-02-05 Plungės r. sav. (9.00-12.00)
Plungės paslaugų ir švietimo pagalbos centras
V. Mačernio g. 29, Plungė

2024-02-05 Skuodo r. sav. (13.30-16.30)
Skuodo informacijos centras
Vytauto g. 9, Skuodas

2024-02-06 Pakruojo r. sav. (9.00-12.00)
Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
Vytauto Didžiojo g. 63, Pakruojis

2024-02-06 Pasvalio r. sav. (13.30-16.30)
Pasvalio rajono savivaldybės administracija
Vytauto Didžiojo a. 1, Pasvalys

2024-02-07 Raseinių r. sav. (9.00-12.00)
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
T. Daugirdo g. 7, Raseiniai

2024-02-07 Jurbarko r. sav. (13.30-16.30)
Jurbarko švietimo centras
Dariaus ir Girėno g. 120A, Jurbarkas

2024-02-08 Ukmergės r. sav. (9.00-12.00)
Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba
Klaipėdos g. 17, Ukmergė

2024-02-08 Molėtų r. sav. (13.30-16.30)
Molėtų r. švietimo pagalbos tarnyba
Vilniaus g. 44, Molėtai

2024-02-09 Marijampolės sav. (9.00-12.00)
Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras
P. Butlerienės g. 3, Marijampolė

2024-02-09 Lazdijų r. sav. (13.30-16.30)
Lazdijų švietimo centras
Seinų g. 1, Lazdijai

2. Projekto baigiamoji konferencija

Konferencijos „Geroji patirtis gaminant vytintus mėsos gaminius panaudojant prieskoninių augalų eterinius aliejus“ programa

08:45-09:00Registracija, pasitikimo kava
09:00-09:15Sveikinimo žodis
Žydronė Žarskienė, Kauno kolegija
09:15-10:00Gyvūninio maisto gamybos ir saugos sistemos bendrieji reikalavimai
Inga Pupelienė, Kauno kolegija
10:00-10:45Vakuumas ir modifikuota atmosfera vytintos jautienos pakavimui
dr. Dalė Šumskienė, Kauno kolegija
10:45-11:00Kavos pertrauka
11:00-11:45Mėsos mikrobiologinė tarša ir jos prevencija,
dr. Jurgita Mikašauskaitė-Tiso
11:45-12:15Diskusija

Projekto baigiamosios konferencijos data ir vieta

2024-05-02 Kaunas (9.00-12.15)
Tech-Park Kaunas
Breslaujos g. 3B, Kaunas


REGISTRACIJA

Norėdami užsiregistruoti į projekto renginius spauskite žemiau esantį mygtuką „Registruotis“ ir užpildykite dalyvio registracijos anketą. Gavę Jūsų anketą apie registracijos patvirtinimą informuosime per 48 val.


KONTAKTAI

Parašykite mums arba paskambinkite, jei turite klausimų ar tiesiog norite pasidomėti Jums aktualiais klausimais. Mes sieksime kaip galėdami greičiau Jums atsakyti ir pagelbėti.

Tel. 8 700 40025
info@musuprojektai.lt